Sporto aikštyno atidarymas

Nusipelnę Lietuvos sportininkai, olimpiečiai ir netgi pramogų pasaulio žmonės vieningai sutaria, kad sportas – neatsiejama sėkmingo žmogaus gyvenimo dalis. Daug metų sportuojantys ir olimpinių aukštumų siekiantys mūsų šalies sportininkai neslepia, jog būtent sportas stipriai prisidėjo ir prie jų asmenybės ugdymo, kad būtent sporto pradžių pradžia buvo mokykloje.

Spalio 4 dieną vyko naujojo Klaipėdos „Verdenės“ progimnazijos sporto aikštyno atidarymas. Tai  džiugus ir išskirtinis įvykis ne tik mokyklos, bet ir visai miesto sporto bendruomenei. Tai įvykis, kurio mokykla laukė ištisus dešimtmečius. Simboliška, kad „Verdenės“ progimnazija būtent šiais mokslo metais švenčianti 50-ties metų ugdymo įstaigos jubiliejų gauna iš miesto savivaldybės tokią  didžiulę dovaną – šį įspūdingą sporto aikštyną.

Sporto aikštyno atidarymo iškilmes progimnazijos bendruomenė pradėjo skambant Lietuvos Respublikos himnui. Skambant mūsų tautinei giesmei į padangę kilo Lietuvos Respublikos, Europos Sąjungos, Klaipėdos miesto bei „Verdenės“  progimnazijos vėliavos. Vėliavų iškėlimas buvo patikėtas keturiems „Verdenės“ progimnazijos buvusiems moksleiviams, nusipelniusiems, didžiuliais sportiniais pasiekimais Rūteniui Uginčiui, Rojui Adomaičiui, Rebekai Aleksevičiūtei ir Marijai Kubiliūtei. Gausiai susirinkusią mokyklos bendruomenę pasveikino „Verdenės“ progimnazijos direktorė Rima Bėčiuvienė bei garbūs svečiai: Klaipėdos miesto mero pavaduotojas Arvydas Cesiulis, Klaipėdos Švento Kazimiero parapijos klebonas Rolandas Karpavičius. Renginio metu buvo perkirpta simbolinė sporto aikštyno atidarymo juosta. Sporto aikštyno atidarymo žaidynes pirmuoju įvarčiu pradėjo Klaipėdos miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Susirinkusiuosius sveikino progimnazijos vaikų ir jaunimo šokių studija „Smiltė“ (vadovė Ramona Valiūtė-Žukauskienė) ir šiai ypatingai progai susibūręs progimnazijos 6–7 klasių mokinių ir mokytojų choras (vadovė Natalija Urnikienė). Renginio vedėjai Lietuvos Muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakulteto studentai Akvilė Januškaitė ir Mantas Liekis, režisierius Ramūnas Kaubrys.Dėkojame visiems, kurių bendromis pastangomis pavyko įgyvendinti šį svarbų didelį projektą, kurie suprato, palaikė, rėmė ir tikėjo. Tegul šis naujas sporto aikštynas visada bus geros nuotaikos ir ilgaamžiškumo paslaptis!

Skip to content