Naktinis žygis

Šie metai lietuvių kalbos patyriminės veiklos dalyviams prasidėjo naktiniu žygiu. Žygis buvo skirtas Lietuvos kariuomenės atkūrimo 30-mečiui paminėti. Žygeiviai ėjo iš Gargždų į Klaipėdą. Sausio 17 d. vakarą apie 22:00 val. iš Gargždų Kranto pagrindinės mokyklos kiemo patraukėme Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijos link. Kartu su mumis keliavo dar apie tris tūkstančius žygeivių iš visos Lietuvos. Drauge su manimi į kelionę leidosi mano tėtis ir šuo. Apie  penktą valandą ryto mes ir dar trys tūkstančiai kartu ėjusių žmonių pasiekėme Klaipėdą.

Žygis buvo nelengvas, atviroje vietovėje buvo sunku eiti prieš stipriai pučiantį vėją. Praėję nedidelius miškus, priėjome geležinkelio bėgius. Jie buvo slidūs ir apšalę, todėl jais eiti buvo dar sunkiau. Galiausiai priėję stotelę pailsėjome ir pasistiprinome kariškių gaminta koše. Didžiausias iššūkis buvo perbristi pelkes, nedidelius upelius. Visos šios klūtys labai suartino mus su kitais žygeiviais, galėjome pajusti, kaip anksčiau keliavę žmonės bendradarbiaudavo ir vienas kitam padėdavo, taip, kaip tą naktį vieni kitiems padėjome mes.

Manau šis žygis – puiki organizacija, siekianti paminėti tuos, kurie metų metus dėl savo šalies leisdavosi į panašius žygius. Suprasti, ką šie žmonės patyrė galime tik pays perėję jų keliais, todėl kitąmet kviečiu ir rekomenduoju visiems prisijungti prie žygeivių ir bent šiek tiek pajusti tai, ką mūsų šalies didvyriai jautė tuomet.

Jogailė Andrulytė, 7b kl.

Skip to content