Gėlių sodas Lietuvai ir šiaurinės miesto dalies bendruomenei

Vasario 14 dieną Klaipėdos „Verdenės“ progimnazijoje buvo paminėta Vasario 16-oji – Lietuvos valstybės atkūrimo diena. Nuo pat pirmųjų šventės akimirkų visą progimnazijos bendruomenę džiugino Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos varinių pučiamųjų instrumentų ansamblio „Pūsk į dūdą“ atliekami muzikiniai kūriniai (mokytojas Egidijus Miknius).
Valstybės, miesto ir mokyklos vėliavas įnešti patikėta „Verdenės“ progimnazijos lyderių klubo nariams.
„Vasario 16-oji – tai ypatinga diena, kurią švęsti turime kiekvienas“ – šias žodžiais renginio vedantieji (socialinis pedagogas Ramūnas Kaubrys, 4c klasės mokiniai Ugnė Valančiūtė ir Gvidas Eidukaitis) pakvietė įprasminti visiems svarbią datą giedant Tautinę giesmę. Mokyklos direktorė Rima Bėčiuvienė sveikindama gausiai susirinkusius mokyklos bendruomenės narius ragino ne tik didžiuotis savo Tėvyne, ne tik didžiuotis, kad ją turim, bet ir visas savo jėgas skirti tobulėjimui, savišvietai ir mokymuisi.
Šventės kulminacijos metu, visų klasių atstovai su trispalvėmis, pačių mokinių pagamintomis trispalvėmis „gėlėmis“ buvo kviečiami prie mokyklą puošiančių pušelių. „Verdenės“ progimnazijos bendruomenės chorui (mokytojos Vilija Prikockienė ir Diana Kačenauskienė) atliekant dainą ,,Sudainuokime Lietuvą‘‘ simboliškai visi „sodino“ progimnazijos gėlių sodą Lietuvai.
„Tegul pražysta ne tik mokyklos aikštė pačiomis gražiausiomis trispalvėmis gėlėmis, tegul žydi kiekvieno mūsų širdis tvirčiausia meile savo tėvynei. Puoškime Lietuvą. Puošdami dainuokime apie Lietuvą“ – šiuos renginio vedančiųjų žodžius tęsė finalinė, visos mokyklos bendruomenės atliekama, pozityvių emocijų kupina daina „Tu Lietuva, tu mana, tu graži Tėvyne!“

Skip to content