Tarptautinė mokytojų diena

Mokytojas kuria žmogų kaip skulptorius, tik ne iš granito, marmuro ar bronzos, bet iš savo širdies, proto ir jausmų. (Jonas Mikelinskas)

UNESCO iniciatyva mokytojų diena paskelbta minėtina diena. Ja siekiama atkreipti dėmesį į itin svarbų mokytojo darbą.
„Verdenės“ progimnazijos bendruomenę spalio 2 dieną Tarptautinės mokytojų dienos proga Klaipėdos Šventojo Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje pasveikino brolis Astijus, linkėjo stiprybės svarbiame darbe. Pranciškonas brolis Astijus kalbėjo, kad mokytojai dovanoja viltį vaikams, kad mums reikia daug meilės ir kantrybės savo kasdieniniame darbe. Palinkėjo švęsti gyvenimą. „Teverda gyvenimas „Verdenėje“!“, – sakė brolis Astijus.
Bažnyčios skliautuose skambėjo Ramunės Antanavičienės ir Dailės Docienės atliekama unikali muzika. Arfos, smuiko, gitaros ir vokalo duetas „Blooming wibes“ dovanojo savo išskirtinę muziką, linkėjo būti drąsiais, paieškoti savo gyvenimo natos.
Progimnazijos direktorė Rima Bėčiuvienė kalbėjo, kad mokytojas yra kūrėjas, dirba ir protu, ir mintimis, ir siela. Progimnazijos vadovė sveikino kolektyvą, dėkojo už nuoširdų darbą ir meilę vaikams, linkėjo puikios sveikatos, artimųjų meilės ir supratimo, asmeninės laimės. Direktorė Rima Bėčiuvienė įteikė padėkos raštus už jubiliejinius pedagoginio darbo stažus. Tarptautinės mokytojų dienos proga technologijų mokytojai Rasai Linkovei įteiktas Klaipėdos miesto mero Vytauto Grubliausko padėkos raštas už profesionalų pedagoginį darbą, nuoširdumą, atsakingumą ir atsidavimą savo profesijai.
Spalio 5 dieną tarptautinės mokytojų dienos proga progimnazijos pedagogus sveikino jų mokiniai, mokinių tėvai, buvę mokiniai, progimnazijos mokytojų iniciatyvinė grupė (MIG). „Verdenės“ lyderių klubas nustebino mokytojus pasitikę juos pamokoje prie lentos. Šiandien mokytojai tapo mokiniais, o vaikai pasimatavo mokytojo profesijos kėdę.

Skip to content