Sporto diena

Siekiant vienyti mokinius fiziniam aktyvumui, sveikai gyvensenai, pažinti save ir ugdytis fizinę bei dvasinę ištvermę, individualumą, tikėjimą sėkme stiprinant fizinę ir dvasinę sveikatą, spalio 15 dieną progimnazijoje buvo organizuojama Ugdymo diena „Sporto diena“ 5–8 klasių mokiniams. Mokiniai linksmai ir aktyviai leido laiką Melnragėje, dalyvavo pėsčiųjų žygyje į Olando kepurę, sunkiosios atletikos, lengvosios atletikos treniruotėse, išbandė populiaraus ir intelektualus boulingo sporto šaką, sportinį laipiojimą, malonias ir naudingas treniruotes ant batutų, estafetes ir žaidimus progimnazijos sporto erdvėse.
Sporto dienos išvykos stiprino klasių bendravimo ir bendradarbiavimo kultūrą, ugdė mokinių asmeninės atsakomybės prisiėmimo, įvairovės pripažinimo ir tolerancijos vertybes. Mokiniai dalinosi įspūdžiais: „Gera nuotaika, bendrystės jausmas, galimybė pajudinti raumenukus 6 b klasę lydėjo visą pusdienį.“ „5 e klasės kolektyvas, išsiaiškinę žaidimo taisykles, trumpai susipažinę su boulingo istorija, sužinoję, kad boulingas yra vienas populiariausių žaidimų pasaulyje, azartiškai ir draugiškai sužaidė šio žaidimo partiją. Kamuolys apvalus, tad rezultatai po kiekvieno metimo kito. Kiekvienoje grupėje atsirado vienas, kuriam tą dieną sekėsi labiausiai. Vienas kito palaikymas šūksniais, plojimais, ritmais sukūrė draugišką atmosferą, po kurios nutarta dar ne kartą susitikti prie boulingo takelių“, – pasakojo klasės vadovė Inga Aleksejevienė. 7c klasės mokiniai dalinosi įspūdžiais: „Man labai patiko , buvo labai puiki ir pilna nuotykių diena“, „Man taip pat patiko, tačiau jaučiausi kiek išsekusi. Nepaisant to, aktyviai bei smagiai praleidau laiką.“, „Buvo labai įsimintina diena su klasiokais“, „Labai patiko praleistas laikas. Įveikiau aukščio baimę“. Klasės vadovė Veronika Jasinskienė džiaugiasi: „Buvo puiki bendravimo diena, ugdanti vaiko socialines kompetencijas, teikianti geras emocijas, gerinanti vaiko fizinį aktyvumą bei sveikatą. Kai kam pasisekė įveikti save ir nugalėti aukščio baimę“.
Mokiniai dėkoja 5–8 klasių vadovams už netradicinių veiklų organizavimą, dieną pilną įspūdžių, geros nuotaikos ir šypsenų!

Skip to content