Išmanioji 3b klasė

Šiais mokslo metais 3b klasė labai džiaugiasi nauja išmaniąja lenta ir nešiojamais kompiuteriais. Rugsėjo ir spalio mėnesiais vedant įtraukiančias lietuvių kalbos bei pasaulio pažinimo pamokas buvo ugdomos mokinių skaitmeninės ir pažintinės kompetencijos. Tikslingai panaudojant Microsoft Word programą, trečiokai išmoko taisyklingai surinkti, koreguoti ir papuošti tekstą. Naudodamiesi kompiuteriais trečiokai labai noriai renka informaciją įvairiomis pasaulio pažinimo temomis, ją susistemina, paruošia pristatymus ir juos pristato klasės draugams. Rinkti tekstus kompiuteriu mokiniams daug smagiau nei rašyti ranka, taip jie padaro mažiau rašybos klaidų.
Matematikos pamokose mūsų naudojamos virtualios „EDUKA KLASĖS“ užduotys įtraukia mokinius. O man, kaip mokytojai, suteikia puikią galimybę diferencijuoti ir individualizuoti užduotis. Kiekvienas mokinys gauna savo gebėjimų lygį atitinkančias užduotis. Šios virtualios užduotys padeda labai greitai gauti grįžtamąjį ryšį. Atlikę užduotis trečiokai pamato savo padarytas klaidas ir gali jas išsiaiškinti kartu su mokytoja. Be to interaktyvios užduotys puikiai tinka įvertinti kiekvieno mokinio žinias bei nuolat fiksuoti ir stebėti asmeninę pažangą.
O svarbiausia, kad informacinėmis kompiuterinėmis technologijomis praturtintos mūsų pamokos, trečiokams pasidarė daug įdomesnės, sukelia daugiau teigiamų emocijų, skatina jų kūrybiškumą, smalsumą.
Mokytoja Dovilė Kairė

Skip to content