Linksmos ir magiškos 2020 Kalėdos!

Kalėdos – ne tik dovanų išpakavimas, bet ir visos širdies atvėrimas, tai metas būti geresniems, susumuoti atliktus gerus darbus bei galimybė vienas kitą pralinksminti ir nudžiuginti.

Artėjant Kalėdoms ir Naujųjų metų šventėms, visada malonu suteikti džiaugsmo kitiems, todėl ir šiais mokslo metais Klaipėdos „Verdenės“ progimnazijoje  tradiciškai surengti šventiniai  renginiai. Šį  kartą – nuotoliniu būdu. Gruodžio 11 dieną pradinių klasių mokiniai buvo pakviesti  prisijungti  ir stebėti  nuotolinį šventinį renginį „Kalėdų burtai“. Dvi smagios Pelytės ir jų broliukas Peliukas (3–4 klasių Sceninės raiškos būrelio nariai: Laura Kulbokaitė, Kamilė Višniauskaitė ir Danielius Platakis) skaitydami knygą sužino  apie žmonių  tradicijas – švenčių išvakarėse išsiburti.  Smalsaudami apie magiškus burtus,  galinčius nusakyti  ateitį, šventės personažai kreipiasi pagalbos į mokyklos direktorę Rimą Bėčiuvienę. Direktorė ne tik pasveikino artėjančių švenčių proga, dovanojo būsimas atostogas, bet  ir visus išmokė tradicinio lietuviško papročio – būrimo šiaudais. Nuotolinio renginio metu daug šviesių ir spalvingų emocijų suteikė skambėjusios dainos, kurias atliko 3 f klasės mokinys  Ignas Dargevičius, 5 d klasės mokinės Milda Vitkutė ir Živilė Eglinskaitė bei 3 d klasės mokiniai Smiltė Valutytė, Vytenis Bilvinas, Mėta Rakauskaitė, Elzė Pankevičiūtė. Mokinius ruošė mokytojos Vilija Prikockienė ir Diana Kačenauskienė. Renginyje nuotoliu apsilankęs Kalėdų senelis linkėjo sėkmingo mokymosi  ir supažindino  su Troškimo medelio burto paslaptimis.  

Gražų Kalėdų laukimo laikotarpį vainikavo gruodžio 22 dieną surengti nuotoliniai kalėdiniai renginiai 5–6 ir 7–8 klasėms  „Linksmosios Kalėdos keliauja per pasaulį“. Kiekviena mokyklos klasė paruošė šventinį sveikinimą-linkėjimą, pristatantį pasirinktą  pasaulio šalį.  „Ar pasiruošę įdomiausiai ir linksmiausiai kelionei?“ – klausė renginio vedėjai (5–8 klasių Sceninės raiškos būrelio nariai: Lėja Ruseckaitė, Ugnė Valančiūtė, Gvidas Eidukaitis, Benas Ambrozaitis). 5–8 klasių mokiniai ir jų auklėtojai  visą mokyklos bendruomenę  nustebino pakvietę nukeliauti ne tik  į Italiją, Angliją, Japoniją, Suomiją, Indiją, JAV, Bahamus ar Pakistaną, bet ir apsilankymu Vaikystės šalyje ar net išskirtiniu pasirinkimu – „Mes jamam visą pasaulį“. Išdykėlis klounas (socialinė pedagogė Jolanta Bliūdžiuvienė) sukosi aplink kalėdinę eglutę pristatinėdamas kiekvieną mokyklos klasę. Direktorė Rima Bėčiuvienė paskelbė šventinių atostogų pradžią linkėdama ateinančiais imetais kelionių troškimų išsipildymo.  „Ir kur tik neapsilankyta… kiekvienos klasės kūrybiškumas stebina, džiugina ir suteikia stiprybės bei šviesos…“ – džiūgavo renginių organizatoriai direktoriaus pavaduotoja ugdymui Aurelija Kurmiuvienė, socialinis pedagogas ir neformalaus ugdymo mokytojas Ramūnas Kaubrys, informacinių komunikacinių technologijų specialistas Modestas Rumbutis. Visų šventinių renginių metu taip pat buvo rodomas besibaigiančių  metų progimnazijos  bendruomenės veiklų fotografijų koliažas „2020 metai Verdenėje“.

Tegul kiekviena džiugi akimirka ir  kiekvienas atliktas geras darbas  atveria kelią į gėrį bei priartina mus prie širdies troškimų pilnatvės. Tegul  Naujieji metai būna ir įdomūs  ir linksmi.

Progimnazijos socialinis pedagogas Ramūnas Kaubrys

Nuorodos į Kalėdinius filmukus:

Pradinių klasių renginys
5–6 klasių renginys
7–8 klasių renginys

Skip to content