Projektas-konkursas „Knygų ekspertų kovos“

2020 m. gruodžio mėnesį vyko Klaipėdos miesto bendrojo ugdymo mokyklų 5–8 klasių mokinių, mokytojų ir bibliotekininkų projekto-konkurso „KNYGŲ EKSPERTŲ KOVOS“ baigiamasis etapas.
Projekto idėja – ieškant netradicinių kūrybinės išraiškos būdų, metodų ir darbo formų, ugdyti mokinių kūrybiškumą, apjungiant skaitymo, rašymo, pasakojimo ir piešimo veiklas, bei pristatyti šių laikų lietuvių autorių kūrybą ir lietuvių kalbos ir literatūros pagrindinio ugdymo programoje pateiktus kūrinius iš rekomenduojamų kūrinių sąrašo. Šiuo konkursu siekiama remti Lietuvos Respublikos Vyriausybės patvirtintą Skaitymo skatinimo programą, skaitymo ir rašymo gebėjimų ugdymo per visus dalykus strategiją ir skatinti 5–8 klasių mokinius domėtis šiuolaikine lietuvių literatūra.
5–6 klasių mokiniai turėjo perskaityti Daivos Vaitkevičiūtės knygą „Trise prieš mafiją“; 7–8 klasių mokiniai – Ilonos Ežerinytės „Verksnių klubas“. Mokiniai galėjo dirbti komandomis arba individualiai. Perskaitę ir išanalizavę knygą, rašė laišką knygos autorei.
Mūsų mokyklai atstovavo 6a klasės mokinė Liepa Jonaitytė. Jaunąją knygų skaitytoją ruošė lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Donata Tiškuvienė.
Labai džiaugiamės, kad Liepa savo grupėje (5–6 kl.) iškovojo KNYGŲ EKSPERTĖS vardą. Jos rašinys komisijos buvo pripažintas geriausiu ir pelnė I vietą. Sveikiname nugalėtoją!

Skip to content