Tiriamoji-praktinė gamtos mokslų konferencija „Stebiu. Kuriu. Analizuoju“

Šių metų kovo 31 d. vyko nuotolinė respublikinė 8–12 klasių mokinių tiriamoji-praktinė gamtos mokslų konferencija „Stebiu. Kuriu. Analizuoju“. Konferencijos organizatorius – Panevėžio Juozo Miltinio gimnazija, Panevėžio švietimo centras. Konferencija „sugrįžta“ kiekvieną pavasarį. Šioje konferencijoje dalyvavo mokiniai ir mokytojai iš 39 Lietuvos mokyklų, buvo skaityti 72 pranešimai.

Konferencijos tikslas – skatinti mokinius domėtis gyvąja ir negyvaja gamta per patyrimą.

Mokyklos direktorius Vytautas Raišys sveikindamas konferencijos dalyvius palinkėjo, kad ši diena būtų prasminga naujais atradimai, įspūdžiais žvelgiant į pasaulį ne paprastu, o analizuojančiu žvilgsniu, pabrėžė, kad čia susirinko tie, kurie gilinasi į tą neparastą materiją. Kiekvienoje iš šešių sekcijų buvo pristatyta po dešimt pranešimų įvairiausiomis gamtos tyrimų temomis.

Mūsų mokyklos 8 klasės mokinė Eva Ruplėnaitė konferencijai ruoštis pradėjo jau nuo metų pradžios, dalyvavo ilgalaikiame projekte „Jaunasis tyrėjas“. Projekte dalyvaujanys mokiniai atliko įvairius tyrimus, sukauptą medžiagą analizavo, apibendrino. Įdomiausią  pranešimą atrinko respublikinei konferencijai. 8d klasės mokinės Evos Ruplėnaitės darbo tyrimo objektas buvo spuoguota, serganti paauglių oda, tyrimo tikslas buvo išanalizuoti rūgščių poveikį odai. Eva tyrimą atliko kosmetikos kabinete, kuriame jos mama dirba su įvairiomis odos problemomis. Jaunoji tyrėja savo darbe naudojo BHA ir AHA rūgštis, registravo procedūrų poveikį odai su įvairiomis rūgštimis, fotografavo, analizavo ir darė išvadas. Eva Ruplėnaitė pranešimą pavadino „Rūgščių poveikis spuoguotai odai“.

Konferencijos pabaigoje buvo pasidalinta mintimis, įspūdžiais.

„Savo valdove pasirinkau gamtą, visų mokytojų mokytoją.“ Leonardas Da Vinčis

Chemijos ir technologijų mokytoja Jūratė Delininkaitienė

Skip to content