Iniciatyva „Ö kaip vokiškai?“

Spalio 18–22 dienomis vokiečių kalbos besimokantys 6–8 klasių mokiniai, pakviesti mokytojos V. Nečepurenko, prisijungė prie visoje Lietuvoje vykstančios iniciatyvos „Ö kaip vokiškai?“. Visą savaitę vokiečių kalbos pamokose jie dalyvavo konkursuose, susijusiuose su Vokietija ir vokiečių kalba.
Progimnazijos aštuntokai, peržiūrėję vaizdinę medžiagą, susipažino su Vokietijos sostine ir aptarė Berlyno lankytinas vietas. Apsilankę progimnazijos bibliotekoje, mokiniai buvo pakviesti dalyvauti greitojo skaitymo konkurse, kuriame 15 dalyvių skaitė ištrauką iš brolių Grimų pasakos „Karalaitis varlė“ (Der Froschkönig). Nugalėtojų rezultatai buvo panašūs:
I vieta – Evanas R. (8 a) (135 žodžiai per 1 min.);
II vieta – Saulė J. (8 a) (132 žodžiai per 1 min.);
III vieta – Adomas P. (8 a) (120 žodžių per 1 min.).
Progimnazijos šeštokams, šiais mokslo metais tik pradėjusiems mokytis vokiečių kalbos, buvo pasiūlyta dalyvauti piešinių parodoje ir dailyraščio konkurse. Piešinių parodai pateiktas darbas turėjo atspindėti Vokietijos simbolius arba tai, su kuo autoriui asocijuojasi Vokietija ar kitos vokiškai kalbančios šalys. Dailyraščio konkurso dalyviams reikėjo dailiai, be klaidų nurašyti informacinį tekstą apie Vokietiją. Atrodo, tik 5 sakiniai, bet darbas sudėtingas! Visi konkurso dalyviai stengėsi rašyti kuo dailiau ir taisyklingiau. Iš 21 darbo reikėjo išsirinkti gražiausius. Dailyraščio konkurso nugalėtojais tapo:
I vieta – Lukrecija P. (6 a)
II vieta – Kamilė N. (6 d) ir Giedrė T. (6 d)
III vieta – Augustė R. (6 a), Antanas B. (6 a), Kristupas B. (6 a)
„Ö kaip vokiškai?“ iniciatyva – tai tradicinis kasmetinis projektas, kurį 2016 metais inicijavo Vokietijos Federacinės Respublikos ambasada Lietuvoje, Goethe`s institutas, Centrinė užsienio švietimo sistemos valdyba (ZfA), Vokietijos akademinių mainų tarnyba (DAAD) ir Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmai (AHK). Projekto tikslas – pabrėžti vokiečių kalbos vaidmenį švietimo ir kultūros įstaigose, versle ir kitose gyvenimo srityse, susipažinti su vokiečių kalbos pranašumais, su ja susibičiuliauti.
Dėkojame visiems progimnazijos vokiečių kalbos dienų dalyviams ir sveikiname nugalėtojus!
Vokiečių kalbos mokytoja Valerija Nečepurenko

Skip to content