Inovatyvi mokyklos biblioteka – patraukli erdvė jaunimo kokybiškam laisvalaikiui ir patraukliam mokymuisi

Skubančiame pasaulyje kiekvienam svarbu rasti jaukią erdvę tylai, naujoms idėjoms, knygai ir kūrybiniams užmojams. 2021-10-28 „Verdenės“ progimnazijos bibliotekos vedėja Larisa Eilenkrig dalyvavo Klaipėdos ugdymo įstaigų bibliotekininkų renginyje „Naujos idėjos, kaip kurti mokiniams skaitymo erdves. Verdenės progimnazijos patirtis“. Patyrus sėkmę projekte „Kokybės krepšelis“ laibai norisi dalintis gerąja projekto įgyvendinimo patirtimi.

Jau kurį laiką „Verdenės“ progimnazija kviečia savo bendruomenės narius į iš projekto „Kokybės krepšelis“ atnaujintą mokyklos bibliotekos-skaityklos erdvę. Šiuo metu tai vienas jaukiausių kampelių progimnazijoje. Čia ne tik gera susitikti su knygomis, savarankiškai mokytis, ruošti namų darbus, bet ir patirti mokytojų vedamas pamokas kitoje erdvėje, turiningai praleisti laisvalaikį. Mokyklos biblioteka-skaitykla tapo mėgstama ir mokytojų erdve, kur galima ramiai pasiruošti pamokoms, inicijuoti diskusijas, rengti kūrybinius darbus. Šią vietą susitikimams renkasi ir mokykloje veikiantis KNYGŲ KLUBAS. Atnaujinta biblioteka erdvi, tad yra ir atskiros darbo zonos. Sukurta galimybė tiesiog jaukiai skaityti knygas, dirbti prie kompiuterio, pamokose naudotis išmaniuoju ekranu. Ypač patogu ruoštis užklasinio skaitymo pamokoms, nes bibliotekoje galima naudotis elektroninėmis skaityklėmis, kuriose esti įkeliamos mokytojų rekomenduojamos knygos savarankiškam skaitymui. Ne viena mokinių karta galėjo tik pasvajoti apie tokią erdvę, tad augantys ir besimokantys šiandien, neturėtų praleisti progos ugdytis tokioje aplinkoje.

Turime nepamiršti, kad knygos pas mus neateis, bet mes galime. Tad tie, kurie dar nepatyrė atnaujintos bibliotekos-skaityklos jaukumo, ilgai nelaukite, nes laikas turi greitas kojas. O aš, lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Inga Barkauskienė, jau laukiu penktadienio popietės ir laiko su knyga.

Straipsnį parengė lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Inga Barkauskienė

Skip to content