Geografijos pamokos lauke

Mokiniai naudojasi geografinėmis žiniomis kiekvieną dieną net patys to neįtardami, stebi orus lauke, keliauja iš namų į mokyklą ir atgal.

Gebėti orientuotis ne tik savo artimoje aplinkoje, bet ir regiono mastu, ir globalioje erdvėje yra labai svarbu dėl vis labiau globalėjančio pasaulio. Todėl orientavimosi įgūdžiai turi būti lavinami nuo pat mokyklos suolo. Kuo geriau įsisavins orientavimosi įgūdžius vaikai būdami mokiniais, tuo lengviau jiems bus orientuotis vyresniame amžiuje. 6 klasėje mokoma suprasti, kas yra orientavimasis, kokie pagrindiniai žemėlapio elementai, kokią informaciją teikia ir kaip nustatomas azimutas.

Lapkričio 22–26 dienomis 6 klasių mokiniai geografijos pamokas praleido lauke, progimnazijos teritorijoje. Mokinių užduotis – nustatyti savo buvimo vietą realioje erdvėje žemėlapio, kompaso ir kitų priemonių pagalba, t. y. orientyrais (geografijoje orientyrai – tai gatvių pavadinimai, įvairūs objektai). Mokėsi apibūdinti realų maršrutą.Geografijos mokytoja Simona Lazdauskienė

Skip to content