„Virtuali ekskursija – kelionė laiku“

Penktoje klasėje mokiniai mokosi apie dažniausiai naudojamus matavimo prietaisus, kuriais nustato: kūno masę, laiko trukmę, daikto ilgį, atstumą tarp objektų ir judėjimo greitį. Mokiniai atlikdami praktines užduoti turėjo išmokti Lietuvoje dažniausiai naudojamus ilgio mato vienetus; laiko matavimo vienetus; greičio matavimo vienetus.

Lapkričio 18 d. 5c ir 5d klasės mokiniai dalyvavo „virtualioje ekskursijoje – kelionė laiku“. Laikrodžių muziejaus lektorės Agnė ir Eglė mokiniams suteikė galimybę pasitikrinti savo žinias apie laiko matus ir sužinoti, kad laikrodis ne tik laiko matavimo prietaisas, bet ir meno kūrinys.

Mokiniai sužinojo, kad senovėje laiką skaičiavo kitaip, kai dar nebuvo laikrodžių. Kasdieniniame gyvenime, ypač žemės ūkyje žmonės naudojo saulės laikrodį, vėliau greta saulės laikrodžių atskiriems laiko tarpams matuoti buvo naudojami vandens ar smėlio laikrodžiai. Labiausiai mokiniams patiko ugnies laikrodis – žvakė su metaliniais rutuliukais (laiką skaičiuodavo kas 1 valandą).

Užsiėmimas virtualioje erdvėje suteikė moksleiviams naujų įspūdžių, padėjo pagilinti žinias, daugiau susipažino su laikrodžių muziejaus erdve.

Matematikos mokytoja ekspertė Snieguolė Stakvilionė

Skip to content