„Kaip elgiuos? Ogi tvariai!“

VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūra kartu su Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija pakvietė pradinio ugdymo moksleivius ir jų pedagogus dalyvauti viktorinoje „Kaip elgiuos? Ogi tvariai!”, skirtoje paaiškinti vaikams ir moksleiviams besaikio vartojimo pasekmes, klimato kaitą, apie atsakingą ūkininkavimą, apie pagarbą ir bendrystę su gamta, ekologiją. Aktyviais šios viktorinos dalyviais buvo mūsų progimnazijos 4a ir 4d klasių mokiniai. Ketvirtokai stebėjo virtualias pamokas, susipažino su tvaraus žemės ūkio, ekologijos ir nacionalinės kokybės produktų sąvokomis, jų reikšme bei nauda. Taip pat vaisių, daržovių bei pieno ir pieno produktų vartojimo svarba, maisto švaistymo problema ir jos sprendimo būdais.
Viktorinos rezultatai buvo labai džiuginantys. Visi mokiniai, dalyvavę viktorinoje, buvo apdovanoti diplomais ir atminimo dovanėlėmis.
Dalyvavimo viktorinoje tikslas buvo padėti vaikams nuo mažų dienų suprasti– o kaip elgiuosi aš? Esu švaistytojas ar tausotojas? Ir palinkėkime sau elgtis tvariai! Būkime pavyzdžiu visiems!
Mokytojos Sadutė Drungilienė, Diana Čužienė.

Skip to content