Lapkričio 16 dieną minėjome tarptautinę Tolerancijos dieną

Šių metų Tolerancijos dienos simbolis – „Tolerancijos namas“. Mūsų mokyklos idėja buvo pastatyti vieną bendrą progimnazijos bendruomenės namą. Statybininkai turėjo pasiruošti (iškirpti ir suklijuoti) po vieną savo plytą su mintimis apie toleranciją ir įmūryti ją į bendrą namą. Labai džiugino, kad įsitraukė visi mokiniai, nuo didžiausio iki mažiausio, pedagogai, administracija, švietimo pagalbos specialistai ir kiti mokyklos darbuotojai. Namo statybos vyko visą savaitę, smagu buvo matyti pertraukų metu prie namo besibūriuojančius vaikus: mūrijančius, ieškančius savo ar draugo plytos, skaitančius užrašytas kitų mintis, besimatuojančius, kas didesnis namas ar vaikas. Visiems daug teigiamų emocijų sukėlė, kaip greitai namo aukštis keitėsi kiekvienos pertraukos metu. Namas pakilo 26 aukštus ir buvo pastatytas iš 1066 plytų.
Lapkričio 16-ąją mokiniai ir pedagogai į mokyklą rinkosi netradiciškai pasipuošę, pakeitę savo įvaizdį ir stilių. Šią dieną norėjome priminti vienas kitam, kad esame tolerantiški, gerbiame ir mylime visus ir kiekvieną, ir taip įprasminome šūkį „PRIIMK MANE TOKĮ, KOKIU NORIU BŪTI…“. Stengėmės parodyti vieni kitiems, kad tolerancija yra leidimas kitam būti savimi ir gyventi taip, kaip jis nori. Pasibaigus tolerancijos dienos minėjimui, mokiniai sutiko, kad mūsų skirtumai nėra pagrindas užgauliojimams, patyčioms.
Mūsų mokyklos bendruomenė siekia, kad pagarbus bendravimas, pakantumas, įsiklausymas ir gebėjimas išgirsti vienas kitą būtų mūsų kasdienybė.

„Verdenės“ lyderių klubo vadovė Jolanta Bliūdžiuvienė, socialinė pedagogė Raminta Ružauskienė, psichologė Rima Balkūnė.

Skip to content