Pamokos kitoje aplinkoje

Gruodžio pirmąją savaitę 7e klasės mokiniai apsilankė Šilutės Hugo Šojaus muziejuje ir dalyvavo MO muziejaus edukacijoje „Kaip kuriamas charakteris tekste ir paveiksle?“  Tai buvo integruota literatūros, dailės ir klasės valandėlės pamoka. Pamoką vedė MO (modernaus meno) muziejaus bendradarbė Laima Žemgulienė iš Martyno Jankaus muziejaus.

Pirmiausia, mokiniams buvo pristatyta fotografijų paroda „Permainų šventė“. Apžiūrint eksponatus, buvo trumpai aptariami charakteriai, detalės ir nuotraukų autoriai.  Vėliau vaikai nagrinėjo, kaip fotografijos idėja atsispindi literatūros tekstuose. Mokiniai, analizavo šiuolaikinių literatūros kūrinių ištraukas, tyrė, kokiais būdais kuriami veikėjų charakteriai.

Pagrindinė užduotis buvo – naudojantis trumpais tekstais ir pasitelkiant teoriją apie įvairius veikėjų charakterizavimo būdus, rasti paveikslą, kurio veikėją (ar veikėjus) charakterizuoja kiekvienas tekstas. Grupės nariai pristatė pastebėtus nuotraukų veikėjus – argumentavo pasirinkimus.

Refleksijos metu mokiniai paminėjo, kad buvo sunku garsiai išsakyti savo nuomonę ir „bijoti”apsikvailinti, o labiausiai patiko nagrinėti nuotraukų personažus, diskutuoti grupėse, nurodyti kokios emocijos ir jausmai slypi veiduose ir atsipindi kūnuose.

7e klasės vadovė Inga Aleksejevienė

Skip to content