Kalėdinės istorijos skaitymas mažesniesiems

Jau nuo gruodžio mėn. pradžios mokykloje sklandė šv. Kalėdų dvasia ir šventinė nuotaika. Belaukiant pačių gražiausių metų švenčių „Verdenės“ progimnazijos aštuntokai ir septintokai pradžiugino pradinių klasių mokinius. Gruodžio 13–21 dienomis 8a klasės mokinės: Liepa Jonaitytė, Julija Šeputaitė, 8b – Vakarė Pargaliauskaitė, Karina Bruožytė, Goda Jurelevičiūtė, Elinga Maceikytė, 8d – Andrėja ir Salomėja Kontautaitės, Livija Stankaitytė, Agata Kucevičiūtė, Izabelė Mitkutė, Kornelija Rimkutė, 7b – Radvilė Lukoševičiūtė, Radvilė Šilkūnaitė, 7a – Lukrecija Petreikytė, Sandra Kairytė, Karolina Lelevaitė, 7d – Dorotėja Kinderytė dalyvavo progimnazijos anglų kalbos mokytojų A. Jonaitienės, I. Aleksejevienes, S. Lekšienės ruošiamoje kalėdinėje akcijoje „Paskaityk Kalėdinę istoriją mažesniam už save“.

Progimnazijos vyresnieji  mokiniai pasiruošė skaityti Kalėdines istorijas anglų kalba, mokė naujų žodžių, aptarinėjo iliustracijas. Pradinių klasių mokiniai su dideliu džiaugsmu atsakinėjo ir laukė saldaus prizo.

Ši graži iniciatyva – skaitymas balsu, tai kaip pozityvus gyvenimo vitaminas, kaip geros nuotaikos dozė ir skaitančiam, ir klausančiam. Smagu buvo matyti patenkintus pradinių klasių mokinius, kurie spindėjo džiugesiu. Vyresnieji mokiniai pajuto troškimą skleisti žmogišką šilumą ir gerumą kitiems. 

Manoma, jeigu norime, kad vaikai taptų protingi, geri ir laimingi, turime skaityti jiems bent 20 minučių per dieną. ,,Kada nors knygos atėjimas pas žmogų bus prilygintas dieviškosios ugnies pagrobimui, nes kuo gi mes ginsimės nuo tamsos ir smurto žvėrių, jei ne knyga, kuo sušildom sugrubusią sielą, kieno, jei ne knygos šviesa mus vedė ir veda pasaulio ir pačių širdies labirintais“ ( Justinas Marcinkevičius).
Anglų kalbos mokytoja Asta Jonaitienė

Skip to content