Paramos akcija „Gera daryti gera“

Dosnus žmogus nesišvaisto pažadais, o daro daugiau negu žadėjo. Klaipėdos „Verdenės“ progimnazijoje kovo 3 dieną įvyko tikra dosnumo šventė – paramos akcija ,,Gera daryti gera“. Kartais, kai imame abejoti savo ir aplinkinių gerumu, labai vertinga susigalvoti veiklų, kurios tą gerumą išmatuotų. Mes taip ir padarėme. Nors ir jutome, kad mus supa taurūs žmonės, vis tik buvo šaunu tai pasitvirtinti. Be to, išvien veikti gerumo vardan yra puikus būdas stiprinti bendruomenės tarpusavio ryšius.

Dar prieš prasidedant mugei, kurios metu 1–8 klasių mokiniai pardavinėjo savo rankomis sukurtus gaminius, ėmė klegėti vaikai. Jie atsakingai ruošė erdves, jiems talkino mokytojai, pagalbon jungėsi ir mokinių tėveliai. Netrukus mokyklos koridoriai pakvipo kukurūzų spragėsiais, naminiu limonadu, nosį kuteno šokolado, cinamono ir vanilės natos; iš cukraus ėmė pūstis balti, saldūs debesėliai, o ant stalų gulė moliniai bei mediniai vaikų rankų dirbiniai; vėrėsi grožio ir poilsio zonos, pramogų erdvės, skambėjo muzika ir juokas. Neužilgo į smagų šurmulį įsiliejo pirmieji progimnazijos svečiai. Jie ragavo įvairiausius gardėsius, puošėsi vaikų juvelyriniais dirbiniais, grožėjosi molinukais, rinkosi knygas, dalyvavo loterijoje be pralaimėjimo, džiaugėsi mokinių atkaklumu ir išradingumu. Be galo šaunu buvo stebėti besibūriuojančias šeimas, į vyresniųjų brolių ar seserų rankas įsikibusius mažuosius šventės dalyvius, vaikais besirūpinančius tėvelius, mokytojus, mokyklos specialistus…  Pilnos pintinės buvo gėrio, pilna mokykla šaunumo.

Kas gi kitas, jei ne patys, susikursime šventę. O jeigu šventė sau virsta švente kitam – tai dar nuostabiau. Klaipėdos „Verdenės“ progimnazija paramos akcijos metu ,,Gera daryti gera” surinko neįtikėtinai gražią sumą – 3000,08 eurus. Šie pinigai be galo pradžiugino Maltiečius. Maltos Ordino pagalbos tarnyba – labdaros organizacija, teikianti pagalbą vienišiems seneliams, stokojančiose šeimose augantiems vaikams, neįgaliesiems, sunkumus išgyvenantiems asmenims, pabėgėliams. Šį kartą visi progimnazijoje surinkti pinigai paaukoti vienišiems seneliams. Tikime, kad mūsų dovana jiems atnešė džiaugsmo ir saugumo jausmą.

Už dosnumą dėkojame kiekvienam bendruomenės nariui: kūrusiam, prekiavusiam, pirkusiam, dovanojusiam, palaikiusiam, tikėjusiam… Ypatingą padėką skiriame mokyklos mokinių  tėvams, kurie ne tik padėjo įgyvendinti vaikų idėjas, bet ir talkino akcijos metu, buvo išlaidūs pirkėjai. Gerumas gimsta vaikų bei kiekvieno mokyklos nario šeimoje, o iš mažų šeimų atkeliauja į vieną didelę – „Verdenės“ šeimą.  Tik mūsų visų bendrystė leido patirti sėkmę. Sakoma, jos geri darbai grįžta šimteriopai, tad kuo didesnės išlaidos, tuo gausesnė grąža. Laukime gausaus pavasario.

Straipsnį parengė lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Inga Barkauskienė

Skip to content