Klaipėdos turizmo mokykloje
Balandžio 11 dieną „Verdenės“ progimnazijos aštuntokai vėl sėmėsi įspūdžių profesinių mokyklų organizuojamose atvirų durų dienose ir sėkmingai užbaigė šį ciklą. Šį kartą lankėmės Klaipėdos turizmo mokykloje.
Buvome šiltai pasitikti ir palydėti į pirmąją vietą – virėjo specialybės ruošimo patalpas. Ten mokiniai pasimatavo virėjo rūbus, ragavo jiems pagamintų šaltų užkandžių, dalyvavo trumpoje viktorinoje, kurioje ne tik pasitikrino žinias apie maisto ruošimą, bet ir pelnė simbolinių prizų. Tęsiant maisto gamybos tematiką, buvome pakviesti į konditerijos skyrių, kuriame aštuntokai turėjo puikią progą patys pasigaminti ir suvalgyti gardėsį, buvo supažindinti su šalčio kameros veikimo principu.
Pasistiprinę keliavome susipažinti su barmeno ir padavėjo profesijos subtilybėmis. Išsiskirstę į dvi grupes, mokiniai patys plakė sulčių kokteilius, mokėsi juos tinkamai pilstyti bei serviruoti. Profesionalūs padavėjai pakvietė mokinius lankstyti restorano staliuko servetėles įvairiais lankstymo būdais, papasakojo apie stalo įrankius, prašė aštuntokų sudėlioti stalo įrankius skirtingiems patiekalams valgyti.
Galiausiai nužygiavome susipažinti su sporto organizacijos veiklos administratorius profesija ir darbo ypatumais. Turizmo mokyklos mokinės trumpai pristatė šią specialybę, pakvietė aštuntokus į sporto klasę, kur verdeniečiai turėjo galimybę ne tik išmėginti rankos taiklumą mėtant strėlytes į smiginį, bet ir susirungti rankų laužime, išmėginti raumenų stimuliatoriaus veikimo principą, kuris sulaukė didžiulio susidomėjimo ir skardaus juoko visoje klasėje.
Dėkojame Klaipėdos turizmo mokyklai už šiltą priėmimą, neišdildomus įspūdžius ir aibę edukacijų, kurios paliko mokinius visiškai neabejingais.
Karjeros specialistas Jonas Paulauskas