Projektas „Iškeisk pamoką į paskaitą“

Klaipėdos universitete  17-ąjį kartą vyko projektas „Iškeisk pamoką į paskaitą“.  Paskaitas rengė ir skaitė žymūs KU profesoriai, docentai, lektoriai ir kiti savo sričių profesionalai. Jų temos apėmė pačias įvairiausias sritis – nuo šokolado logistikos, medijų valdymo iki šiuolaikinių laivų ir plaukiojančių robotų. Į virtualioje erdvėje suplanuotas paskaitas registravosi ir Klaipėdos „Verdenės“ progimnazijos matematikos mokytoja Snieguolė Stakvilionė su 6 c ir 8 d klasių mokiniais.

Matematikos pamokose mokiniai dažnai klausia: „Kam to reikia? Kur aš galėsiu pritaikyti gyvenime?“. Dalyvavimas projekte „Iškeisk pamoką į paskaitą“ yra puiki galimybė suprasti, kokia yra svarbi matematika.

Kovo 23 d. 6 c klasės mokiniai dalyvavo paskaitoje „Matematika mūsų gyvenime“, kurioje buvo net 156 mokiniai iš 6 mokyklų. Jie sužinojo įvairius matematikos taikymo būdus mūsų gyvenime bei įdomiai pasitikrino žinias „Kahoot“ viktorinoje. Kovo 25 d. 8 d klasės mokiniai dalyvavo paskaitoje „Trigonometrija“. Paskaitos metu dalyviai motyvuotai ir noriai įsitraukė į organizuojamas veiklas.

Pamokos keitimas i paskaitą – puiki galimybė susipažinti su Klaipėdos universitetu bei puiki proga „pasimatuoti“ specialybę prieš apsisprendžiant, ką studijuoti ateityje.

Straipsnį parengė matematikos mokytoja ekspertė Snieguolė Stakvilionė

Skip to content