Penktokų krikštynos

Spalio 20 dieną mūsų progimnazijoje įvyko tradicinis renginys – penktokų krikštynos. Daug šurmulio, daug emocijų…
Aštuntokai, tapę krikštatėviais, jau per antrą pamoką užsegė indėniškus vardus ir pakvietė penktokus į „didžiųjų“ įšventimą. Šį kartą vyresnieji pasirinko indėnų vaidmenį.
Pasveikinę indėnų vadą, penktokai pirmiausia išbandė fizinio ugdymo mokytojo B. Mickaus paruoštas ištvermės užduotis. Rungčių metu atsiskleidė didelis penktokėlių noras pirmauti, parungtyniauti, parodyti drąsą, išradingumą, šaunumą.
Į krikštynų ceremoniją įsijungė ir muzikos mokytojos D. Kačenauskienė ir V. Prikockienė. Su savo mokiniais paruošė indėniškos muzikos būgnų programą, kuri privertė suklusti kiekvieną dalyvį ir vedėją.
Prisiekti indėnams privalėjo ir penktokų auklėtojos. Užrištomis akimis, ieškojo indėnų plunksnų, dar kartą įrodydamos savo tvirtumą ir vieningumą. Kad visi penktokai yra verti būti priimti į gentį, indėnų vadas skaitė priesaiką, o visi dalyvaujantys ją kartojo pažadėdami: „maitintis sveikiau“, „nesistumdyti“, „dėvėti uniformą“, „gerbti artimą, mokytoją ir mokyklos direktorę“.
Nors aštuntokai buvo pasiryžę tik vienam pašventinimo atspaudui, penktokai prašėsi kuo spalvingiau būti papudruotiems ir palaistytiems švęstu vandeniu.
Tikimės, kad naujieji indėnų genties nariai garsins „Verdenės“ progimnaziją gerais darbais ir tęs tradicijas.

8-okų klasių vadovai: A. Jonaitienė, I. Sabaliauskienė, B. Mickus, R. Kantauskienė

Skip to content