Piligriminis žygis „Popiežiai Lietuvoje“

Rugsėjo 23 dieną minint popiežių vizitus Lietuvoje vyko piligriminis žygis „Popiežiai Lietuvoje“, Šv. Jono Pauliaus II 30-ties metų ir popiežiaus Pranciškaus 5-erių metų sukaktis. Žygis prasidėjo nuo Šv. Kazimiero bažnyčios. Lyjant lietui melsdamiesi Rožinio maldą, giedodami giesmes ėjome į Slengius, kuriuose yra vienintelė Telšių vyskupijoje Šv. Jono Pauliaus II vardu pavadinta bažnyčia.

 Atvykusius pasveikino klebonas kun. Viktoras Daujotis, buvo aukojamos šv. Mišios popiežių Lietuvoje atminimui. Po Šv. Mišių vyko popietė, skirta pasidalinti atsiminimais apie popiežių vizitus, bendrystė ir pokalbiai prie slengiškių paruoštos arbatos bei vaišių.

 Džiugu, kad tarp 107 dalyvių nemaža dalis buvo ir „Verdenės“ progimnazijos mokinių. Keletas mokinių pasidalinimų: „Keliauti buvo įdomu: jausti bendrystę, draugiškumą, gerai praleisti laiką„, „Sužinojau daugiau apie Lietuvą aplankiusius popiežius“, „Patiko Europos skautų pristatymas apie šv. Joną Paulių II“,  „Nors visą kelią lijo lietus ir buvo nelengva, bet tai nepalaužė mūsų dvasios“, „Patiko, kad skaičiau maldą. Pirmą kartą buvau Slengių bažnyčioje“.

 Žygį organizavo Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centras, Klaipėdos miesto tikybos mokytojų metodinio būrelio iniciatyvinė grupė, Klaipėdos ir Slengių parapijos.

Tikybos mokytojos Aurelija ir Edita

Skip to content