Moksleivių konferencija „GYVYBĖS EVANGELIJA 2024“  

Artėjant Gyvybės dienai 2024 m. balandžio 25 d. Klaipėdos Prano Mašioto progimnazija kartu su Klaipėdos miesto Šeimos centru organizavo konferenciją „GYVYBĖS EVANGELIJA 2024“, kurioje dalyvavo Klaipėdos miesto ugdymo įstaigų 5–12 klasių moksleiviai. Klaipėdos „Verdenės“ progimnazijai atstovavo trys moksleiviai: 7b klasės mokinys Danielius Platakis, 8b klasės mokiniai Emilis Valutis ir Vilius Venckus.

Danielius Platakis  pristatė pranešimą „Gyvybės diena pasaulyje ir jos aktualijos“ (mokytoja Aurelija Žitkuvienė). Iš pranešimo: „Netgi tada, kai esame netobuli, kai piktnaudžiaujame savo laisve – Dievas neatima iš mūsų gyvenimo. „Jis juk leidžia savo saulei tekėti blogiesiems ir geriesiems, siunčia lietų ant teisiųjų ir neteisiųjų“ (Mt 5, 45).

Emilis Valutis ir Vilius Venckus paruošė pristatymą  „Gyvybės vertė vykstant karams“ (mokytoja Edita Raubaitė). Iš pranešimo: „Kiekviena žmogiška būtybė yra Dievo mylima ir dėl to ji turi neatimamas teises. Žmogaus gyvybė yra šventa. Ar taikos metu, ar kare jos vertė yra neįkainojama“.

Dėkokime ir branginkime gyvybės dovaną per Tėvus mums dovanotą Kūrėjo.

Tikybos mokytojos Aurelija Žitkuvienė ir Edita Raubaitė

Skip to content