Medijų raštingumo projektas „Dideli maži ekranai“

Karantinui sujaukus planus, norime pasidalinti džiugiomis naujienomis, kad 7c klasė turėjo galimybę tęsti dalyvavimą tarptautiniame, ketvirtus metus vykdomame visose trijose Baltijos šalyse, Britų tarybos ir medijų edukacijos bei tyrimų centro Meno avilys medijų raštingumo projekte „Dideli maži ekranai“.
Projektu siekiama ugdyti Lietuvos mokytojų ir vyresniųjų klasių mokinių medijų raštingumą. Ypatingas dėmesys kreipiamas į audiovizualines medijas ir mokiniams patrauklius medijų produktus: filmus, reklamas, kompiuterinius žaidimus, socialinius tinklus, televizijos laidas ir serialus, multimedijų žurnalistiką.
Karantino metu projekto dalyviai turėjo galimybę virtualiai stebėti paruoštus mokymus skirtingoms audiovizualinių medijų sritims ir formoms analizuoti, klausytis medijų industrijos atstovų įrašytų vaizdo pranešimų, išgirsti mokytojų patirtis, turėjo erdvę diskutuoti bei galimybe gyvai susipažinti su režisiere Marija Stonyte ir garso režisieriu Mantu Kazlausku, kurie vedė kūrybines dirbtuves mūsų mokykloje, birželio 11–12 dienomis.
Ne tik 7c klasės mokiniai, bet ir projekte dalyvaujantys anglų kalbos mokytojai Daiva Valinčienė ir Lukas Tėvelis įgijo žinių apie medijas, o kūrybinių dirbtuvių metu visi kartu ugdėme medijų raštingumo gebėjimus, kritinį mąstymą, komunikacinius gebėjimus, bendradarbiavimą, kūrybiškumą. Kuriant socialines reklamas stengėmės išlikti kuo arčiau mokymosi proceso, prie kasdienės mokinių aplinkos bei pomėgių ir, atvirkščiai – išnaudojome mokinių susidomėjimą vizualiąja kultūra.
Gražios įsibėgėjančios vasaros linkėdama mokytoja Daiva

Nuotolinis mokymasis – ne atostogos

Skip to content