Klasės valandėlė kitaip

Kovo pradžioje 5e klasės mokiniai dalyvavo neįprastoje klasės valandėlėje, kurią parengė ir vedė Whatansu komanda. Pasitelkdama efektyvius patirtinius emocinio intelekto ugdymo ir mikroklimato gerinimo įrankius, Whatansu komanda rengia ne tik stovyklas, mokymus ir žygius, bet ir  Super klasės valandėles nuotoliniu būdu. 

Klasės valandėlė vyko Zoom platformoje ir Viber grupėje.  Po susipažinimo ir 10 minučių, skirtų klasės, kaip komandos strategijai aptarti, vaikai gavo 100 užduočių, kurias turėjo įveikti per labai ribotą laiką. Vaikai nusprendė pasiskirtyti į komandas, kurioms vadovavo išrinktieji lyderiai. Užsiėmimo moto tapo frazė „dirbam 120% ir KŪRYBIŠKAI“. 

Užduotys buvo ir kūrybinės, ir loginės, ir interaktyvios, skatinančios bendrauti, klausti, išsiaiškinti, kurti. Įvykdytas užduotis teksto, nuotraukos ar video formatu vaikai įkėlė į bendrą grupę. Kiekvienas atliktas darbas klasei atnešė po tašką, kuriuos skaičiavo organizatorių komanda. 

Pasibaigus nustatytam laikui, su Whatansu vadovais online vyko užsiėmimo refleksija, kurioje mokiniai aptarė sėkmes ir klaidas, kiekvieno iš bendraklasių įsitraukimą, svarbumą sklandžiam klasės kolektyvo funkcionavimui. Penktokai išsiaiškino, kad geba dirbti draugiškai ir linksmai, tačiau pastebėjo, kad trūksta drąsos klausti ir dėmesio įsiskaityti į užduotis. 

 Super klasės valandėlė   – tai buvo greitas, aktyvus, kūrybiškas, įtraukiantis ir visą klasę komandiškam nuotykiui suburiantis patyrimas.

5e klasės vadovė Inga Aleksejevienė

Skip to content