„Olimpinis mėnuo 2021“

„Olimpinis mėnuo“ – Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, Sveikatos apsaugos ministerijos ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto inicijuotas projektas pradinių klasių moksleiviams. Šios iniciatyvos tikslas – bendradarbiaujant su pedagogais skatinti fizinio raštingumo ugdymą, padėti moksleiviams atrasti sveiką gyvenseną ir fizinį aktyvumą kaip linksmą ir naudingą veiklą, supažindinti su olimpinėmis vertybėmis bei principais – pagarba, draugyste, tobulėjimu.

Spalio mėnesį 1b klasės mokiniai kartu su Lietuvos švietimo įstaigų 1858 klasėmis dalyvavo projekte „Olimpinis mėnuo 2021“. Pirmą savaitę mokiniai kartu su Ąžuolu Galinguoju darė mankštą, mokėsi naujų pratimų, antrą savaitę kartu su Una Superbičiule ne tik sportavo, bet ir kalbėjosi apie emocinę sveikatą, trečią savaitę Amis Kilniaširdis priminė mokiniams apie sveikos mitybos svarbą, ketvirtą savaitę Luka Kibirkštis paskatino kartu siekti draugystės, pagarbos ir tobulėjimo.

Projektas finišavo jau tradicine tapusia burtų traukimo ceremonija, kurios metu buvo išrinktos net 55 projekte dalyvavusios laimingosios klasės, kurios buvo apdovanotos projekto organizatorių įsteigtais prizais.

Mūsų 1 b klasė tapo viena iš loterijos laimėtojų ir prieš pat Kalėdas gavo siuntą sportinio inventoriaus už beveik 450 eurų. Mokinių dalyvavimas projekto veiklose ne tik suteikė sveikos gyvensenos žinių, bet ir pradžiugino mokinius laimėjimu.

Projekto veiklos padeda atskleisti mokinių kūrybiškumą, skatina bendrystę, draugystę klasėje, puoselėja sveikos gyvensenos, fizinio aktyvumo įpročius.

1b klasės mokytoja Irutė Vrubliauskienė

Skip to content