Jaunųjų matematikų (5 klasių) respublikinė matematikos viktorina „Skaičių mūšis“

Balandžio 27 d. Klaipėdos „Verdenės“ progimnazijos matematikos mokytojai (V. Jasinskienė, R. Kantauskienė, S. Stakvilionė) organizavo nuotoliniu būdu „Zoom“ platformoje respublikinę (5 klasių) matematikos viktoriną „Skaičių mūšis“.Viktorinoje dalyvavo 8 komandos iš respublikos mokyklų (Klaipėdos, Kulių, Šiaulių).
Viktorinos tikslas – skatinti mokinių domėjimąsi matematika, ugdyti jų kūrybiškumą, matematinę kultūrą ir mąstyseną, suteikti mokiniams galimybę įvertinti savo gebėjimus. Viktorinos metu buvo siekiama ugdyti mokinių matematikos aukštesniuosius mąstymo gebėjimus ir bendrauti su kitų mokyklų bendraamžiais. Jaunieji matematikai dirbdami komandose virtualiuose kambariuose sprendė matematinius uždavinius „Quizizz“ aplinkoje. Užduotys buvo pateiktos skirtingos ir įdomios. Mokiniai turėjo įveikti ir iššūkius. Dalyviams patiko spręsti kryžiažodį, sudarinėti matematinius žodžius bei teisingas lygybes su romėniškais skaičiais. Sveikiname nugalėtojus!

I VIETA
Klaipėdos Tauralaukio progimnazijos komanda

(A. Suzdalev, A. Montvilas, J. Tarozaitė, R. Bartašius)
II VIETA
Šiaulių Gegužių progimnazijos komanda

(J. Gineitis, E. Jašelskis, I. Uscilaitė, R. Klimčukaitė )

III VIETA
Klaipėdos „Vyturio” progimnazijos komanda

(V. Zaboras, S. Čėsnaitė, L. Narbutaitė, M. Indriuška)

Linkime visoms komandoms toliau ieškoti atsakymų matematikos labirintuose. Vokiečių matematikas Karlas Frydrichas Gausas yra pasakęs: „Matematika yra mokslų karalienė, o skaičių teorija – matematikos valdovė“.
Matematikos mokytoja ekspertė Snieguolė Stakvilionė

Skip to content