„Sveika vasara 2023!“

Šių metų gegužės 16 dieną Klaipėdos ,,Verdenės“ progimnazijos aktų salėje vyko koncertas „Sveika vasara 2023“. Pilnutėlėje salėje būriavosi tėveliai, kuriems buvo įdomu pažiūrėti, ką jų vaikai per metus išmoko dalyvaudami užklasinėje mokyklos veikloje ir tuo pasidžiaugti kartu su jų mokytojais bei smagiai praleisti laiką.
Akimirkos – tai brangenybės. Jas saugom, gaudom, įamžiname. Dėliojame jas, prisimename, džiaugiamės, grožimės. Juk įamžintos akimirkos esmė yra ta, kad brangiausios akimirkos lieka nepakitusios. Jas atėjusieji į salę tėveliai ir matė vaikų pasirodymuose. Mokytojai, kurie į užklasinę mokyklos veiklą įdeda daug jėgų, kad tėveliai galėtų pasidžiaugti savo atžalų talentais, parodė ką išmoko jų vaikai.
Koncertą pradėjo šokių kolektyvas „Smiltė“. Šokių kolektyvo šokėjos žavėjo savo šokių įvairove. Tėveliai buvo sužavėti 1–4 klasių šokėjų-balerinų „Polkute“, „Klasikine ir baleto siuita“, vyresnių mergaičių lietuvių liaudies šokiu „Sėjau rūta“ bei šiuolaikinio šokio kompozicija „Mintys“. Šokėjas šokti moko mokytojos Ramona Valiūtė-Žukauskienė ir Indrė Petrulytė.
Jaunučių pop choras „Garsų paletė“, vadovaujamas Vilijos Prikockienės, atliko smagias daineles: „Kur, joji ,Jonai“, „Žvejai“, ,,Man patinka“ ir ,,Visa širdim“. Koncerte jautriai suskambėjo Stano daina ,,Mokytojas mokosi“, kurią sesutės Laura ir Amanda Kulbokaitės skyrė visoms salėje esančioms mokytojoms. Įvairių instrumentų grupė „Džambo“ parodė, kad moka groti ne tik tradiciniais bei ir netradiciniais muzikos instrumentais. Merginos ritmą pagal Mark Ronson „Uptown Funk“ atliko kibirais, ritminę kompoziciją pagal Vido Bareikio dainą „Esu aš vėliava“ pagrojo džembėmis, o muzikos kūrinį „Rokenrolas“ ksilofonais grojo Lukrecija Petreikytė (7a klasė), Živilė Eglinskaitė (7d klasė), Kamilė Noreikaitė (7d klasė) ir Milda Vitkutė (7d klasė). Merginas moko muzikos mokytoja Diana Kačenauskienė. Koncertą vainikavo Nedos Malūnevičiūtės daina ,,Šalia“, kurią atliko jungtinis choras: 8d klasės mokinės Andrėja ir Salomėja Kontrimaitės, pop choras „Garsų paletė“, įvairių instrumentų grupė „Džambo“ ir koncerto dalyvių tėveliai.
Mokyklos fojė tėveliai galėjo pamatyti ir vykstančią tekstilės būrelio „Vaivorykštė“ ir keramikos būrelio „Mozaika“ mokinių darbų parodas, kurias surengė technologijų mokytoja Gražvyda Gricienė ir keramikos mokytojas Raimondas Prikockis. Koncertą vedė 8d klasės mokinės Andrėja ir Salomėja Kontrimaitės.

Muzikos mokytojos metodininkės
Diana Kačenauskienė ir Vilija Prikockienė

Skip to content