Karjeros diena

Gegužės 31-ąją dieną 5–8 klasių mokiniams vyko Karjeros diena, skirta susipažinti su profesijomis. Mokiniai pamokas iškeitė į įvairias veiklas už mokyklos ribų.

          5a ir L klasės mokiniai vyko į Lietuvos karinių jūrų pajėgų (KJP) Karo laivų flotilę, kurioje susipažino su kariškio profesija.

                      5b klasės mokiniams apsilankymas UAB  „Javinėje“  paliko daug įspūdžių. Jie ne tik sužinojo, kaip vyksta visas gamybos procesas ir kiek daug įvairių specialybių darbuotojų dirba šioje įmonėje, bet ir buvo pavaišinti skaniaisiais javinukais!

                      5c klasės mokiniai lankėsi Klaipėdos miesto savivaldybėje, kurioje susipažino su administracijos darbuotojų, tarybos narių, vicemerų ir mero profesijomis bei jų atliekamomis funkcijomis. Apsilankymo metu mokiniai pagilino savo turėtas žinias apie rinkimų procesą ir Klaipėdos miesto istoriją.

                      Neišdildomų įspūdžių 5d klasės mokiniams paliko apsilankymas Klaipėdos dramos teatre, kur turėjo galimybę ne tik išgirsti teatro istoriją, pasivaikščioti po jo užkulisius, bet  ir užlipti ant scenos ir pasijausti tikrais aktoriais. Mokiniai sužinojo, kiek daug profesijų atstovų darbuojasi teatre tam, kad žiūrovai galėtų išvysti puikius spektaklius. 5d klasė spėjo apsilankyti ir Omega365 įmonėje, kurioje klausėsi pristatymo apie šiuo metu labai populiarią programuotojo specialybę.

                      6a klasės mokiniai keliavo į Latvijos uostamiestį Ventspilį,apžiūrėjo Livonijos pilį, o 6b – į Plungę, kurioje aplankė biblioteką, dvarą ir muziejų. Išvykos metu abi klasės domėjosi gido profesijos subtilybėmis.

                      6c klasės moksleiviai Klaipėdos priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje susipažino su ugniagesių komanda, iš kurios sužinojo įdomių faktų apie gaisrininko profesiją, matavosi aprangą ir šalmus, iš arti apžiūrėjo ir išbandė ugniagesių gelbėtojų turimą techniką. Smagiausia ir linksmiausia vizito dalis – pasivažinėjimas gaisrinėmis mašinomis!

                      Pagėgių pasienio rinktinė svetingai sutiko 6d klasės mokinius ir mielai pasidalino žiniomis apie atsakingą pasieniečio darbą.

                      Žaliosios energetikos įmonėje „Gren“ 7a klasės mokiniai domėjosi inžinerinių specialybių specifika ir galimybėmis.

                      7b  klasės mokiniai Klaipėdos technologijų mokymo centre susipažino su fotografo specialybe. Išmoko pradmenų, reikalingų dirbti su fotoaparatu, ir pasiruošė įspūdingų vasaros atostogų akimirkų fiksavimui. Profesionalūs šios mokymo įstaigos mokytojai ne tik atskleidė fotografavimo paslaptis  fotostudijoje, bet ir pravedė cianotipijos edukaciją, kurios metu mokė mokinius fotografuoti be fotoaparato!

                      Klaipėdos E. Galvanausko mokymo centre 7c klasės mokiniai dalyvavo veiklinimo užsiėmimuose, sužinojo subtilybių, kaip naudojantis dizaino programa planuoti būstą: sienas, baldus bei kitas interjero detales, o Klaipėdos turizmo mokykloje 7e klasės mokiniai susipažino su barmeno darbo niuansais.

                      7d klasė svečiavosi AB „DFDS Seaways“ kelte „Luna Seaways“, kuriame iš arti galėjo susipažinti su įvairiomis jūrinėmis profesijomis. Laivo tiltelyje kapitonas pasakojo apie laivavedžių, o mašinų skyriuje vyr. Mechanikas – apie mechanikų, motoristų darbo iššūkius. Vaikams įspūdį paliko keleiviams skirtos erdvės: kelto barai, restoranai bei parduotuvė. Sužinojo, kad jūroje darbuojasi ir gausus būrys kitų profesijų atstovų: virėjai, padavėjai, barmenai, pardavėjos ir kambarinės.

                      Apsilankymas Klaipėdos valstybinėje kolegijoje Transporto inžinerijos krypties praktinio mokymo ir taikomųjų tyrimų centre daug įspūdžių paliko 8a klasės mokiniams, kurie po lektorių pristatymo teigė labai susidomėję inžinerinių studijų galimybe. Na, o apsilankymas moderniame slaugos simuliaciniame centre, kur išmanūs manekenai imitavo realias pacientų gyvybines funkcijas bei parametrus pagal kiekvieną scenarijų buvo išties įspūdingas! Manekenai kvėpavo, jų akys reagavo į šviesą, juose integruotos širdies ir plaučių veiklos funkcijos, užčiuopiami pulso, arterijų taškai ir t.t. Ši patirtis mokiniams sukėlė įvairių emocijų, jie suvokė, koks sudėtingas ir atsakingas yra slaugytojų darbas.

                      Klaipėdos manieže apsilankę 8b klasės mokiniai sužinojo, kokių asmeninių savybių reikia, norint rinktis profesionalaus sportininko ar trenerio karjerą, susipažino su lengvosios atletikos sektoriais ir rungtimis, aplankė treniruoklių salę.

                      8c klasė Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje susipažino su jūrininko profesija, o 8d klasės mokiniai Socialinių mokslų kolegijoje turėjo veiklinimą „Verslo labirintai“, kurio nugalėtojai buvo apdovanoti dovanėlėmis.

                      Dėkojame visiems,  prisidėjusiems prie šios, daug žinių ir įspūdžių mokiniams suteikusios,  Karjeros dienos organizavimo.

Karjeros specialistė Renata Puzaraitė

Skip to content