Aktyviausiems – ,,Walk15“ dovana

Gegužės 19 dieną, penktadienį, aktyviausi progimnazijos žingsnių rinkėjai keliavo į Varnių regioninio parko ,,Gamtos mokyklą“. Turbūt visiems teko girdėti ar susidurti su ,,Walk15“ organizuojamais iššūkiais. Mokiniai, tėvai, mokytojai, mokyklos darbuotojai priėmę žingsnių iššūkius gauna puikių dovanų. Šį kartą aktyviausi ir ,,Verdenės“ progimnaziją atstovaujantys dalyviai už aktyvumą ir nueitus žingsnius iškeliavo į Varnių ,,Gamtos mokyklą“. Jie kelionėje įgijo patirties, patyrė puikių emocijų ir priėmė iššūkių. Užduočių buvo įvairiausių.

Kelionė prasidėjo autobusu. Jos metu buvo įsimintinų netikėtumų. Per kelią pereinanti gulbių šeimyna paliko iššūkio dalyviams didžiulį įspūdį. Pasiekus kelionės tikslą, komanda žingsniavo link ,,Gamtos mokyklos“. Užkandus prasidėjo pirmasis iššūkis – ,,Basų kojų takas“.  Buvo tikras iššūkis žingsniuotojams! Po kiek laiko dalyviai keliavo į Varnių regioninio parko lankytojų centrą. Čia komanda sužinojo daug naujų dalykų, tiek apie Varnius ir jų istoriją, tiek apie įvairiausius paukščius ir jų skleidžiamus garsus. Po edukacijos, žingsniuotojai ėjo link antro iššūkio. Komanda užrištomis akimis ėjo iki pat galo palei virvę. Išalkę keliauninkai keliavo pasistiprinti. Pasikrovę jėgų dalyviai priėjo prie paskutinio iššūkio. Susiskirstę komandomis, žingsniuotojai navigacijos pagalba ieškojo dėlionės dalių. Laimėjusi komanda gavo šakotį, kuriuo grįžus pasidalino su visais, o atminimui visa kompanija gavo po nedidelę dovanėlę, kuri padės rasti kelią ir nepasiklysti. Visi grįžo namo su puikiom emocijom ir kupini nepamirštamų akimirkų.

Projektą vykdė Aplinkos projektų valdymo agentūra ir Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie Aplinkos ministerijos.  Ačiū jiems už puikų prizą!
5L klasės mokinės: Lėja Rimiškytė, Mirėja Valytė

Skip to content