Krašto apsaugos diena

Spalio 6 dieną „Verdenės“ progimnazijos 8c klasės mokiniai dalyvavo Klaipėdos įgulos karinių vienetų kartu su Lietuvos šaulių sąjunga organizuotame renginyje jaunimui, skirtame Krašto apsaugos dienai paminėti. Renginys vyko Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione, į kurį susirinko mokiniai iš įvairių Klaipėdos miesto ir rajono mokyklų. Šia proga Klaipėdos karo prievolės ir komplektavimo skyriaus kariai pristatė Krašto sistemą ir Lietuvos kariuomenę. Moksleiviai turėjo galimybę apžiūrėti  karinę techniką bei ginkluotę, aplankyti  istorinę bataliono ekspoziciją ir susipažinti su rutina kareivinėse bei išbandyti, ką kariai valgo pratybų metu. 

Vakarų (Jūros) šaulių Klaipėdos apskrities 3-iosios rinktinės jaunieji šauliai pristatė šaulių veiklą ir uždavė klausimus moksleiviams. Smagu, kad daug žinių yra  sukaupęs, buvo aktyvus  ir į nemažai klausimų atsakė „Verdenės“ progimnazijos 8c klasės mokinys Tadas Motijauskas.

Klaipėdos įgulos karininkų ramovė organizavo viktoriną ir pakvietė moksleivius pasitikrinti istorijos ir karybos žinias. Džiaugiamės, kad  „Verdenės“ progimnazijos penkių moksleivių komanda tarp įvairių mokyklų 7–8 klasių komandų pademonstravo geriausias žinias ir užėmė I vietą. Sveikiname šauniuosius Simoną Sirutį, Domantą Ausiejų, Dominyką Beinorą, Paulių Balčiūną bei Ramunę Štaraitę.

Karjeros specialistė Renata Puzaraitė

Skip to content