Skaitymas su šunimi

Spalio 19 dieną progimnazijos biblioteka ir vėl virto ypatinga vieta, kurioje jau antrą kartą vyko renginys – skaitymas su šunimi. Šio, jau kasmetiniu tapusio, renginio tikslas yra įkvėpti vaikus pamilti knygas bei gerinti jų skaitymo įgūdžius.
Skaitymas neapsiriboja tik gebėjimu perskaityti žodžius, todėl, buvo nuspręsta, šio renginio metu didesnį dėmesį skirti teksto suvokimo įgūdžių lavinimui. Gebėjimas suprasti, ką perskaitei, yra esminis komponentas, kuris leidžia knygoms tapti itin įdomiomis.
Toks ypatingas renginys negalėtų vykti be svarbaus svečio, ilgamečio mokyklos draugo, terapinio šuns Kuršio ir jo šeimininkės Ingos. Šį kartą Kuršis norėjo vaikams papasakoti istoriją apie tai, kaip šunys tapo ilgaamžiais žmonių draugais. Kadangi šuo negali kalbėti, į pagalbą pasitelkė įgarsintą istoriją. Vaikai, išklausę istoriją, atsakinėjo į klausimus ir taip gerino savo klausymo ir teksto suvokimo įgūdžius.
Šio svarbaus svečio pasakojimas apie šunų draugystę su žmonėmis, nors ir nekalbėtas žodžiais, labai sudomino vaikus. Jie dalinosi savo pastebėjimais apie žmogaus ir šuns draugystę bei turėjo nemažai klausimų pačiam Kuršiui. Tai ne tik stiprino jų gebėjimą klausyti ir suprasti tekstą, bet ir skatino aktyvų dalyvavimą renginyje bei bendravimą su terapiniu šunimi.

Specialiosios pedagogės-logopedės Neringa Šiaulienė ir Ineta Klungevičienė, bibliotekininkė-skaityklos vedėja Larisa Eilenkrig

Skip to content