Edukacinė diena

Spalio 11 dienos ankstų rytą progimnazijos 5–8 klasių mokiniai, mokytojai, pagalbos mokiniui, karjeros, visuomenės sveikatos specialistai, administracija, lydintys tėveliai vyko į planuotas, lauktas išvykas.

Įspūdžiais dalinasi 8a ir 8e klasių mokiniai ir klasių vadovės A. Norvaišienė ir I. Aleksejevienė: „Autobusas patraukė į šiaurės rytų Lietuvą. Aplankėme nuostabiai jaukų ir turtingą, tiek gamta, tiek kultūriniu paveldu, miestą – Anykščius. Išvykai skirta tik viena diena, o veiklos šiame mieste užtektų gerai savaitei. Šį kartą buvome Anykščių siauruko muziejuje. Trumpai susipažinome su geležinkelio skirtumais, lygindami siauruosius ir plačiuosius geležinkelius, rankine drezina važiavome į riedmenų paviljoną, pakeliui išbandydami ir keleivio, ir tokios drezinos „mašinisto“ patirtis. Nuostabiausia tai, kad visus objektus muziejuje galėjome liesti ir išbandyti jų veikimą. Neišsigandę šalto lietaus ir vėjo, vedami adrenalino, leidomis rogutėmis nuo Kalitos kalno. Vėliau Cosmos Paukščių take pajutome visatos begalybės pojūtį ir klausėmės kosmoso garsų. Dažnas atvykėlis į Anykščius žino, kad čia yra lietuvių literatūros sostinė ir kalba apie rašytojus ir jų kūrinius. Šios kelionės metu, mes Verdeniečiai, linkėdami laimės sau bei artimiesiems, draugiškai užkopėme į Laimės žiburio kalvą ir aplankėme J. Biliūno kapavietę.“

5b ir 5L klasių mokiniai vyko į pažintinę-edukacinę kelionę į Vilnių. Jie lankėsi LR Seime: sužinojo kur vyksta LR Seimo posėdžiai, Seimo koridoriuose bendravo su Seimo nariais A. Vinkumi ir V. Valkiūnu, dalyvavo viktorinoje ir laimėjo simbolinius prizus. Vėliau mokiniai lankėsi Vilniaus katedros požemiuose. Ekskursijos metu vaikus labiausiai sudomino Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės meilės istorija. Kelionės metu autobuse daug bendravo, žaidė stalo žaidimus. Penktokų kelionę į Vilnių organizavo klasės vadovės I. Sabaliauskienė ir V. Nečepurenko.

6b klasės mokiniai su klasės vadove S. Gubinskyte lankėsi Domšaičio galerijoje. Šeštokai buvo supažindinti su galerijoje esančiomis ekspozicijomis bei dalyvavo edukacijoje, kurios metu gamino skirtukus knygai. Vėliau moksleiviai vyko į Klaipėdos apylinkės teismą, kuriame susipažino su teismo veikla, turėjo galimybę imituoti teismo procesą. Paskutinioji edukacija vyko Laikrodžių muziejuje. Mokiniai susipažino su senovės matavimo vienetais bei dalyvavo įdomioje viktorinoje.

7d klasės mokiniai ir klasės vadovė S. Stakvilionė aplankė Čiobrelių rojų. Dalyvavo edukacijoje su alpakomis: „Matėme vienos dienos alpakiuką, kuris yra pirmas gimęs Lietuvoje iš tos veislės. Vykome ir į Babilono sodus. Puiki edukacija „21 pasaulio stebuklas“. Aplankėme daug šalių ir su gera nuotaika grįžome į Klaipėdą.“

5a klasės mokiniai ir klasės vadovė I. Medelė pėsčiomis keliavo į priešgaisrinę tarnybą. Nors šiek tiek ir sulijo, nuotaikos buvo puikios. Gaisrinės darbuotoja įdomiai papasakojo apie jų darbą, gaisrininkas-vairuotojas aprodė savo įrangą, leido įlipti į gaisrinės automobilį. Mokiniams buvo labai įdomu, ypatingai berniukams. Pabaigoje aprodė patalpas, kur gaisrininkai ilsisi, gamina valgyti, sportuoja ir pan. Vaikai buvo susidomėję ir patenkinti.

8b klasės mokiniai aplankė Šiaulių ,,Aušros“ muziejų, susipažino su dvaro gyvensena. Dalyvavo edukacijoje ,,Odos dirbtuvės. Apyrankės darymas“, vaikai pasigamino odinę apyrankę, ją dekoravo. Mokiniams kelionę organizavo klasės vadovė D. Tiškuvienė.

6a klasės mokiniai ir klasės vadovė E. Bogužė žvelgė į Druskininkus iš paulščio skrydžio, mėgavosi vandens pramogomis. Dalyvavo pinigų kolekcijos pristatymo edukacijoje.

8d klasės vadovas M. Komovas su auklėtiniais kelionę į Vilnių pradėjo Klaipėdos traukinių stotyje. Mokiniai savo įspūdžiais dalinasi pristatymuose skaidrėse.

5b klasės mokiniai ir klasės vadovas T. Kašinskas lankėsi Klaipėdos kino teatre. 6c klasės mokiniai ir klasės vadovė M. Piktužienė bei 7a klasės mokiniai ir klasės vadovė S. Lazdauskienė lankėsi edukacijose Kaune. 6d klasės mokiniai ir klasės vadovė A. Ščerbiakienė dalyvavo edukacijose Plungės bibliotekoje ir Šaltojo karo muziejuje. 6L klasės mokiniai ir klasės vadovė V. Jasinskienė aplankė kaimyninės šalies Latvijos miestą Liepoją.7c klasės mokiniai ir klasės vadovė B. Rimkuvienė dalyvavo edukacijose Drevernoje, o 8c klasės mokiniams organizuota išvyka į Klaipėdos priešgaisrinę tarnybą, Prano Domšaičio galeriją (klasės vadovė S. Lekšienė).

Edukacinė diena išvargino, tačiau „Verdenės“ 5–8 klasių bendruomenė grįžo su naujomis žiniomis, pažintimis, maloniais įspūdžiais. Turtinga edukacijomis ir turininga diena ilgai liks atmintyje.

Skip to content