1 L klasės patirtinė diena

Kovo 18 dieną mūsų progimnazijos pradinių klasių mokiniams vyko patirtinė ugdymo diena. 1 L klasės mokinukai lankėsi Klaipėdos geležinkelio stotyje. Jų tikslas buvo sužinoti kuo daugiau apie keliavimą traukiniu. Mat per lietuvių kalbos pamoką skaitė apie tai ir kilo tūkstantis ir vienas klausimas. 

Pirmokus pasitikęs Klientų aptarnavimo skyriaus vadovas Tomas tokios klausimų griūties neišsigando – kantriai į juos visus atsakė, aprodė pačią stotį, paaiškino, kaip nusipirkti bilietą, kur pasidėti bagažą. Visi kartu pasitikome iš Šilutės atvykusį traukinį. Lydimi ekskursijos vadovo apžiūrėjome traukinio vidų, net išmėginome kėdžių minkštumą. O įdomiausia buvo pamatyti tikrą traukinio vairuotoją – mašinistą! Ne kiekvienas žino, kad traukinio „vairas” yra ypatingas, jis vadinamas svirtimi. Drąsiausi galėjo paskelbti žinią per mašinisto garsiakalbį.

Išlipę iš traukinio dar atidžiai apžiūrėjome krovininius traukinius, sužinojome, kiek vagonų daugiausiai leidžiama traukti lokomotyvui ir kas nutiktų, jei prikabintų daugiau nei galima. 

Nuoširdžiai dėkojame ekskursijos vadovui Tomui.Pradinio ugdymo mokytoja Irina Danilienė

Skip to content