Mažiau yra daugiau

Artėja viena gražiausių pavasario švenčių – Velykos. Visoje progimnazijos bendruomenėje jaučiamas bruzdesys: vieni pertraukas smagiai leidžia lauke, kiti rengia pavasarinių piešinių parodas, švarinasi kabinetuose, dalinasi kiaušinių marginimo būdais, o dar kiti galvoja, kaip priminti bendruomenei, kad mažiau yra daugiau.

5L klasės mokiniai iš anksto ruošėsi pavasariui ir įsitraukė į akciją „Prikelk daiktą antram gyvenimui“. Mokiniai siūlė idėjas, kaip iš panaudotų, nebereikalingų daiktų susikurti Velykų stalo papuošimus, žaidimus, indus margučiams, ieškojo būdų, kaip tai įdomiai perteikti ir mokyklos bendruomenei.

Pradžioje mokiniai grupėse susikūrė vaizdinį, ką būtų galima pagaminti, tada ieškojo priemonių idėjai įgyvendinti, dėliojosi žingsnelius, kaip tinkamai panaudoti mokyklos ar kabineto erdvę, kūrėsi filmavimo kampelius ir po truputėlį įrašinėjo savo idėjas, montavo turimus vaizdus.

Visą laiką mokinius įvairiais idėjų įgyvendinimo klausimais konsultavo, mokė planuoti, skatino efektyviai bendradarbiauti, drąsino kurti mūsų mokytojai Neringa Daupurienė, Modestas Rumbutis bei Inga Barkauskienė.

Mokiniai Erikas ir Edvinas pabrėžia, kad akcijos tikslas – atkreipti bendruomenės dėmesį į per didelį vartojimą, pagalvoti, ar mums reikia dar vieno stalo papuošimo, dar vienos vazelės, dar vieno žaidimo… Juk tiek daug galime sukurti patys! Tad suteikime daiktams antrą šansą ir leiskime gamtai pailsėti nuo nereikalingų šiukšlių. O jeigu trūksta idėjų, pasisemkite iš mūsų!

5L klasės mokiniai

DAUGIAU MOKINIŲ DARBŲ

Skip to content