Tarptautinis susirašinėjimo projektas „Three postcards“

Klaipėdos  Verdenės progimnazijos 5a, 5c, 7c  klasių mokiniai įsitraukė į eTwinning platformoje organizuojamą projektą „Three postcards“. eTwinning – tai Europos Komisijos iniciatyva, skirta paraginti mokyklas visoje Europoje užmegzti bendradarbiavimo partnerystes, naudojantis įvairiomis komunikacinėmis technologijomis. Mokydamiesi užsienio kalbos mokiniai turi galimybę prisiliesti prie svečios šalies kultūros, pasimokyti kitos šalies bendrinių žodžių. Projekto tikslas – motyvuoti mokinius mokytis anglų kalbos, susipažinti  su kitos šalies bendraamžiais, išmokti parašyti mandagų atvirlaiškį ir tobulinti anglų kalbos rašymo bei skaitymo įgūdžius.

Progimnazijos moksleiviai spalio mėnesį rašė atvirlaiškius savo bendraamžiams iš Estijos, pasveikino vieni kitus su Europos kalbų diena. Viena smagiausių projekto akimirkų tai – laikas, kai mokiniai sulaukė tikrų atvirlaiškių. Kiekvienas mokinys su džiugesiu priėmė gautą atvirlaiškį, skaitė kitų klasės draugų, klausinėjo, ar dar rašys? Numatyta susirašinėti per didžiąsias šventes, – Kalėdas ir Velykas.

Ši veikla moko atsakomybės, jei laiško neparašysi – kitas nusimins. Susirašinėjimas padeda vaikams suprasti, kad ir kitų šalių vaikai nori draugauti, bendradarbiauti, kurti svajones ir jas įgyvendinti.

Anglų kalbos mokytoja Asta Jonaitenė

Skip to content