Projektas  “Superhero“

   Birželio 2 dieną 8 a klasės mokiniai: Vytautė Kvedaraitė, Edenas ir Emonas Žilinskai dalyvavo Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centro vykdomame Erasmus+ projekte: „Minkštųjų  tarpasmeninių ir asmeninių įgūdžių, skirtų socialinėms kompetencijoms ugdyti, formavimas ir reikšmė” (Superhero). Projekto tikslas – didinti ne tik mokinių, bet ir jų šeimų, mokytojų  ir visos švietimo bendruomenės sampratą apie socialinį emocinį atsparumą, gebėjimą suprasti kasdienes problemas ir atskleisti, kad supergalios ir superdidvyriai gali būti visai šalia esantys asmenys, kurie net neįtaria, kad tokiais gali būti.

Projekte dalyvaujanti 8 a klasė, vadovaujami mokytojos A. Jonaitienės, ieškojo  savo herojų, t. y. asmeninio tobulėjimo pavyzdžių savo aplinkoje (tėvų, mokytojų, sportininkų ir t. t), kurie padėtų keisti nusistovėjusias nuostatas apie herojiškumo stereotipus, įžvelgiant herojaus savybių ir paprastą kasdienį gyvenimą gyvenančiame žmoguje.

Atlikus visos klasės apklausą, buvo pakviesta Vytautė Kvedaraitė ir jos mama Aureda Kvedarė bei Edenas ir Emonas Žilinskai bei jų herojus – krepšininkas Martynas Mažeika, nusifilmuoti pokalbyje moksleivių saviraiškos centre. Bendravimas su kūrybiškais žmonėmis labai suartina, suteikia neįkainojamos patirties.

Projekto koordinatoriai – Ispanijos atstovai, o partnerių komandą sudaro Rumunijos, Portugalijos, Turkijos ir Lietuvos švietimo bendruomenės.

Anglų kalbos mokytoja Asta Jonaitienė

Skip to content